enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4954
EURO
34,9278
ALTIN
2.425,77
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5561
EURO
34,8438
ALTIN
2.432,17
BIST
9.722,09

Kahramanmaraş sarı binaya veda ediyor

Kahramanmaraş sarı binaya veda ediyor
A+
A-

Şehir Meydan Projesi kapsamında yıkımına start verilen Özel İdare İş Merkezi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yıkım için belediye bütçemizden herhangi bir masraf yapmıyoruz.İhale sonucunda firma hem binayı yıkacak hem de belediye bütçemize 6 Milyon 600 Bin TL’lik bir katkı sağlayacak. Bakanlığımızla işbirliği içerisinde alanda tarihi dokuyla uyumlu, Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir projeyi hayata geçireceğiz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

B9E64627-BDE3-487C-A022-CABEDA9FA78C

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şehir Meydan Projesi kapsamında yıkımına başlanan Özel İdare İş Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliğinde gerçekleştirilen projenin kent estetiği için önemli bir çalışma olacağını vurgulayan Başkan Güngör, “Burası Kahramanmaraş’ımızın tarihi dokusuyla bütünleşik, kardeş şehrimizin adını taşıyan Trabzon Caddesi’ne cephesi olan bir bölge. Yaklaşık 40 dönümlük bu alanda dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Eski adliye ve AFAD binamızın yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi de 18 katlı ve Google’da da yazdığınızda dünyanın en saçma binası olarak çıkan bu binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. 30 yıl önce o günün şartlarına göre yapılmış, ama yapıldığı günden bu yana hep eleştiri konusu olmuş. Öncelikle binanın civardaki tarihi adayı esas aldığımızda silueti bozması, bir diğeri de çok fonksiyonel olmaması gibi nedenlerle buradaki dönüşüm çalışmalarında bu binanın yıkımına başladık” diye konuştu.

257449DD-306B-4142-BEC2-CB5B11104BDD