enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4786
EURO
34,8322
ALTIN
2.442,76
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3786
EURO
34,7343
ALTIN
2.428,12
BIST
9.973,47

KSÜ Ailesi, Geleneksel Bayramlaşma Töreniyle Bir Araya Geldi

KSÜ Ailesi, Geleneksel Bayramlaşma Töreniyle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, KSÜ Yönetimi ve personelin katılımıyla 2024 yılı Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni gerçekleştirildi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi, KSÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hafız Mehmet Ali Sarıtürk tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.​​​​​​​
Kur’an tilavetinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Ramazan Bayramının anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. “Ramazan-ı Şerif’te bazı huylarımızı müspet manada değiştirdik, ahlaki olarak olgunlaştık, sonucunda da bayram etmeyi hak ettik. Esas bayramı ise dünyada yaptıklarımızın gerçek karşılığını aldığımızda ahirette yaşayacağız.” diyen Prof. Dr. Kahveci, “Toplumumuz bugüne kadar gelmiş ve dünya üzerinde yer etmişse, bu, birtakım değerleri yaşama ve yaşatma sebebiyledir. Bayramlar da bu değerlerin başında gelmektedir.” şeklinde konuştu. Üniversitelerin nesilleri yetiştiren, bilimle birlikte ahlaki değerlerin de aktarıldığı kurumlar olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Kahveci, “Gerek akademik, gerekse idari personel olarak bu vazifeyi hakkıyla yerine getirmek için yoğun gayret sarfetmeliyizi.” dedi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, bayramların dayanışmanın, birlik olmanın bir yansıması, bir ruhu olduğuna değinerek “Maalesef bu bayram da bizler için hüzünlü geçti. Depremde kaybettiğimiz yakınlarımızın acısı henüz taptaze iken bir de Gazze ve Doğu Türkistan gibi yerlerde zulüm altında olan soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın hüznü vardı yüreğimizde. Bundan sonraki süreçte bayramları inşaallah daha coşkuyla yaşarız ümidini taşıyoruz. Bayramlar dostlukların daha da perçinleştiği, küslüklerin ortadan kalktığı zamanlardır. Acısıyla tatlısıyla bir yılı ve bir bayramı daha geride bıraktık. Rabbim nice ramazanlara ve bayramlara kavuşmayı nasip etsin diyor, bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.

Rektör Yasım, konuşmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tertip edilen İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri arası “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda “Türkiye Birinciliği” derecesi elde eden KSÜ İlahiyat Fakülesi öğrencisi Mehmet Ali Sarıtürk’e teşekkür belgesi ile Kahramanmaraş’ın geleneksel el sanatlarından ceviz oyma Kur’an-ı Kerim okuma rahlesi hediye etti.

Konuşmaların ve hediye takdiminin ardından bayramlaşma merasimine geçilirken merasime Rektör Yasım’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları, KSÜ Senatosu ve akademik/idari personel katıldı.Törende ayrıca katılımcılara bayram ikramlarında da bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.