enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
34,2585
EURO
37,2315
ALTIN
2.991,74
BIST
8.952,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Açık
21°C
K.Maraş
21°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
22°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
34,1222
EURO
37,0678
ALTIN
2.946,00
BIST
9.024,97

Kuzey İlçelerin Katı Atık Sorununu Çözecek Tesisin İnşası Sürüyor

Kuzey İlçelerin Katı Atık Sorununu Çözecek Tesisin İnşası Sürüyor
REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi tarafından kuzey ilçelere kazandırılan Entegre Katı Atık Tesisi’nin inşası büyük bir hızla sürerken proje ortaklarından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri çalışmaları yerinde inceleyerek son duruma ilişkin bilgiler aldı. Toplam 685 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesisin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında Başkan Fırat Görgel öncülüğünde tüm alanlarda yatırımlarını artırarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve temiz bir Kahramanmaraş için çevreci yatırımlarına da devam ediyor.
​​​​​​​
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası ve İller Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen Kuzey İlçeler Entegre Katı Atık Tesisi’nin inşası büyük bir hızla sürüyor. %95 hibe ile şehre kazandırılan tesisin tamamlanıp hizmete alınmasıyla birlikte Afşin, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Nurhak’ın uzun yıllardır süregelen katı atık bertaraf sorununu çözüme kavuşturulacak. Toplam 685 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesisin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Projede Gelinen Son Durum DeğerlendirildiToplam 5 ilçeye hizmet verecek Entegre Katı Atık Tesisi’nin inşası sürerken proje ortaklarından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri, Afşin’de tesisin inşa edildiği alanı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Proje kapsamında yerinde rehabilitasyonu yapılan Elbistan vahşi depolama sahasını da ziyaret eden ekipler, çalışmalara ilişkin son bilgileri aldı. Saha ziyaretlerinin ardından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesinde istişare toplantısı yapılarak projede gelinen duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.