enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Pazarcık Düzbağ Hattından İçmesuyuna Kavuşuyor

Pazarcık Düzbağ Hattından İçmesuyuna Kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesinin 300 Milyon TL’lik yatırımı Pazarcık Düzbağ İçmesuyu Bağlantısı ve Arıtma Tesisi projesinin temeli atıldı. Başkan Güngör, “Pazarcık ilçemiz Düzbağ hattından içmesuyuna kavuşuyor. Şehrimizin altyapısının tamamen yenilenmesi için süreçler başladı. Tüm Kahramanmaraş’ımızın altyapısını yeniliyoruz” dedi.

Başkan Güngör, “Kahramanmaraş’ımızın Tüm Altyapısını Yeniliyoruz”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Pazarcık Düzbağ Hattı Bağlantısı ve Arıtma Tesisi projesinin temeli atıldı.

Pazarcık Belediyesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra; Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal, Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve vatandaşlar da katıldı.
​​​​​​​
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından kürsüye gelen Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e hayata geçirilen ve tamamlanan yatırımlar için teşekkür etti.

Şehrin Altyapısı Tamamen YenileniyorBüyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çok büyük bir afet yaşadık. Bu süre içerisinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm bakanlıklarımız, belediyelerimiz, STK’larımız, gönüllülerimiz, milletimiz yanımızda oldu. Bugüne geldiğimizde kalıcı konutlarımız ve şehir merkezinde kentsel tasarım projemiz yükseliyor. Deprem öncesi Kahramanmaraş’ımızda eskiyen altyapımızı yenilemek için çalışmalarımıza başlamıştık. Yaşadığımız afet sebebiyle bu çalışmalarımız yarım kalmıştı. Deprem sonrası 1 hafta içerisinde şehrin yüzde 50’sine, 20 gün içerisinde de şehrimizin yüzde 80’ine içmesuyu ulaştırdık. Tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir sorun yaşatmadık. Altyapı noktasında ciddi adımlar atıyoruz. Şehrimizin altyapısını tamamen yeniliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu altyapı için gerekli finansmanı Kahramanmaraş’ımıza tahsis ettiler. Allah’ın izniyle en geç 3 yıl içerisinde şehrimizin tüm altyapısı tamamen yenilenmiş olacak” diye konuştu.
İçmesuyuna 100 Yıllık GüvenceKahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini güvence altına alacak önemli projelerin bir bir hayata geçeceğini de açıklamalarına ekleyen Başkan Güngör, “Su arzımızı güvence altına almak için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kısık Barajımız bizim için son derece önemliydi. Pazarcık, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu’na su sağlayacak barajımız geçtiğimiz aylarda ihale edildi ve çalışmalar başlıyor. 66. Dönem Tarım ve Orman Bakanımız, milletvekilimiz Sayın Vahit Kirişci’ye bu yatırımın hayata geçirilmesindeki katkıları için teşekkür ediyorum. Menzelet Barajı’ndan su almak için de süreci başlattık, projemiz devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmayı da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Kısık Barajı, Menzelet projesi ve altyapımızın tamamen yenilenmesiyle şehrimizin en az 100 yıllık içmesuyu geleceğini güvence altına almış olacağız” dedi.
Yeni Hat ve Arıtma TesisiBaşkan Güngör, “Pazarcık ilçemiz ciddi yatırım yaptığımız ilçelerimizden biri. Helete hattından faydalanamıyoruz şikayetlerini alıyorduk. Sayın Fatma Şahin ile görüştük. Mevcutta Pazarcık’ımıza yılda 15 Milyon TL enerji bedeli harcayarak su ulaştırıyoruz. Şimdi hayata geçireceğimiz projeyle Helete’nin suyunu 12 kilometre hat ve arıtma tesisi yaparak Pazarcık’ımıza ulaştırıyoruz. Bu çalışmaya ilave olarak Pazarcık ilçemizin tüm altyapısını değiştirecek 300 Milyon TL’lik bir yatırımı daha başlatıyoruz. Helete bağlantısı ve tüm altyapı yenilemeleriyle Pazarcık ilçemize 600 Milyon TL’lik bir yatırım yapmış olacağız” diye konuştu.
Pazarcık’a 1,5 Milyar TL YatırımBüyükşehir Belediyesi’nin Pazarcık ilçesinde tamamladığı yatırımlardan da bahseden Başkan Hayrettin Güngör, “2019’dan günümüze geldiğimizde 300 kilometrenin üzerinde kırsalda, 65 kilometrenin üzerinde de ilçe merkezinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Millet Bahçemizi yakında hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Sakarkaya Mahallemize bir köprü inşa ettik. Çiftçimize tarımsal desteklerimizi artırarak sürdürdük. Altyapı çalışmalarıyla birlikte hayata geçirdiğimiz toplam yatırım tutarı 740 Milyon TL. Pazarcık ilçemizde planladığımız ve devam eden işlerimizle birlikte toplam 1,5 Milyar TL’lik yatırımımız var. Bugün temelini attığımız Düzbağ İçmesuyu Bağlantısı ve Arıtma Tesisi projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Pazarcık’ın Altyapısı Daha Dayanıklı Bir Yapıya KavuşuyorTemel atma töreninde konuşan Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Deprem öncesi yüzde 58 olan kayıp kaçak oranımız şimdi yüzde 75’lere çıktı. Bu da şehrimizde büyük bir altyapı değişimini ortaya çıkardı.

Bugün temeli atılacak projeyle Pazarcık’ın içmesuyu sorunu büyük oranda çözüme kavuşacak. Devamında da yine hayata geçirilecek projelerle Pazarcık’ımızın altyapısı daha güvenli ve dayanıklı bir yapıya kavuşacak. Şehir protokolü olarak Pazarcık’ın güney çevre yoluyla da yakından ilgileniyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla birlikte alandaki çalışmaları yerinde inceledik. İnşallah buradaki süreci hızlandıracağız. Bugün temeli atılacak olan ve devamında planlanan projelerin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerini kaydetti.

Kahramanmaraş’ın Yeri Bende AyrıBir dizi programa katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “Kahramanmaraş’ın bende çok müstesna bir yeri var. Sanat hayatıma gözümü Kahramanmaraş’ta açtım. Kahramanmaraş öyle bereketli bir yer ki edebiyat konusunda Türkiye’nin en önemli değerlerini yetiştirdi. Aynı şekilde bana da çok bereketli geldi. Bugün de çok önemli bir projenin açılışında bir aradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş; merkezi hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz tarafından hayata geçirilen bu yatırımlarla Türkiye’de çok farklı bir konumda bulunuyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde butona basılarak ‘Düzbağ Hattı Bağlantısı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’ projesinin temeli atıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.