enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3779
EURO
34,7436
ALTIN
2.430,50
BIST
10.019,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3786
EURO
34,7343
ALTIN
2.428,12
BIST
9.973,47

23 Nisan corona virüs verileri, Sağlık Bakanı Koca tarafından açıklandı! İşte son veriler

23 Nisan corona virüs verileri, Sağlık Bakanı Koca tarafından açıklandı! İşte son veriler
A+
A-

KOVİD-19 hastalığına neden olan corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri peş peşe gelirken, dün Türkiye’deki vaka sayısı önemli bir oranda düştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, hareketli günlere geri dönmenin izolasyona ve kurallara dikkat etmeye bağlı olduğunu söyledi. Bakan Koca sosyal medya hesabından 23 Nisan corona virüs verilerini de paylaştı.

Corona virüsü vaka sayısı her gün olduğu gibi bugün de vatandaşlar için merak konusu oldu. KOVİD-19 hastalığının kaynağı olan corona virüsü şu ana kadar 3 milyona yakın insana bulaştı ve on binlerce insanın da doğrudan ya da dolaylı olarak hayatını kaybetmesine neden oldu. Dünyada birçok ülkenin sağlık sistemi çöktü ve hastalar arasında ayrım yapılmaya başlandı. Türkiye’de ise sağlık sisteminin 6’da 1’lik kapasitesinin kullanımda olduğu ve hastanelerin %30 doluluk oranına sahip olduğu açıklandı. Peki, Türkiye’de son durum ne? Corona virüs vaka sayısı ve ölü sayısı, sağlık bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, eğer kurallara uymaya devam edilirse, Türkiye 5 binli vaka sayısını gördüğü hafta ‘haftalık pik noktası’na ulaşmış diyebileceğiz. Yani, 1 hafta içerisinde en çok vakanın bildirildiği dönemi, çoktan geride bırakmış olacağız.

FİLYASYONLA 322 BİN 754 KİŞİ TESPİT EDİLDİ
Türkiye’de 4. haftada vaka artış hızının düşüşe geçtiğini bildiren Bakan Koca, “Vaka artış hızının inişe geçmiş olması, ölüm artış hızının yavaşlaması mücadelede doğru yolda olduğumuzun, tedbirlerin sonuç verdiğinin, sonuç alacağımızın somut işaretleridir.” dedi.

11 Mart’ta açıkladıkları ilk vakadan itibaren, tespit edilen her vakada filyasyon yöntemini uyguladıklarını kaydeden Bakan Koca, pozitif tanı konan hastaların her birinin son üç gün içinde temas ettiği bütün kişilere ulaşıp onları taramaya çalıştıklarını belirtti.