enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Yağmurlu
30°C
K.Maraş
30°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
34,0462
EURO
37,9983
ALTIN
2.822,89
BIST
9.957,72

Şehir Merkezinin Dev Altyapı Projesinde Etaplar İlerliyor

Şehir Merkezinin Dev Altyapı Projesinde Etaplar İlerliyor
REKLAM ALANI

KASKİ ve İlbank iş birliğiyle şehir merkezinde hayata geçirilecek altyapı projelerinin yeni etaplarının değerlendirilmesi noktasında muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla istişare ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 6 Milyar TL’lik projeyle şehir merkezine; bin kilometreyi aşan içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa edilecek. Ayrıca içmesuyu depoları da yenilenecek.

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında üstyapıdan ulaşıma, yeşil alandan sosyal tesislere tüm alanlarda yatırımlar hız kesmeden sürerken daha dayanıklı ve modern altyapı için de çalışmalar artarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde şehre sağlanan yaklaşık 12 Milyar TL’lik maddi kaynakla bir yandan deforme olan altyapı hatları yenilenirken bir yandan da yerleşim yerleri yeni hatlarına kavuşturuluyor.

İlbank ve KASKİ iş birliğiyle hayata geçirilecek “Kahramanmaraş Merkez İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu” projesinde de önemli aşama kat edildi. Projenin 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı etaplarında gerçekleştirilecek çalışmaların değerlendirilmesi için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde paydaş bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Onikişubat ve Dulkadiroğlu’ndaki mahalle muhtarlarının yer aldığı toplantıda; KASKİ, İlbank ve müşavir firma yetkililerince katılımcılara projeye ilişkin bilgiler aktarıldı. İlbank destekleriyle 6 Milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek proje kapsamında şehir merkezine; 450 km kanalizasyon, 520 km içmesuyu, 40 km yağmursuyu hattı inşa edilecek, 2 adet su deposu rehabilitasyonu yapılacak.

​​​​​​​

Etaplar halinde yürütülecek projede ihale aşamasının tamamlanmasının ardından yeni şebeke hatlarının imalatına başlanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.