enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4363
EURO
34,7895
ALTIN
2.453,06
BIST
9.919,05

Sömestr Boyunca Arkki Türkiye Tasarım Atölyeleri Kuzguncuk İskelesi Kalyon Kültür ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde!

Sömestr Boyunca Arkki Türkiye Tasarım Atölyeleri  Kuzguncuk İskelesi Kalyon Kültür ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde!
17.01.2022
340
A+
A-

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren Finlandiya temelli “Arkki” atölyelerini sömestr tatili boyunca çocuklarla buluşturmak için özel programlar düzenliyor. Arkki tasarım atölyeleri, 6-11 yaş aralığındaki çocukları eğlendirirken, düşündürecek, sorgulatacak ve el becerilerini geliştirecek.

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya temelli Arkki ile çocuklara erken yaşta tasarım farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor. 29 yıldır Finlandiya’da çocukların tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren program ve eğitimleri uygulayan Arkki, Türkiye Tasarım Vakfı aracılığı ile çocuklarla buluşuyor. 

Arkki Türkiye tasarım atölyeleri, sömestr dönemi boyunca Kuzguncuk İskelesi, Kalyon Kültür ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde çocuklarla buluşmak için hazırlanıyor. Atölyeler ile yarının yaratıcıları olan bugünün çocukları tasarım odaklı düşünmeyle potansiyellerini keşfediyor.

Arkki yaklaşımı diyor ki; Oyna, Üret ve Başar!

Çocukların tasarım becerilerinin geliştirilmesi için yaratıcılık, tasarım odaklı ve yenilikçi düşünebilme gibi alanlarda çalışmalar yürüten Arkki, 6-8 yaş grubunu “Kaşifler” ve 9-11 yaş grubunu “Araştırıcılar” olarak adlandırıyor. Kaşifler ve Araştırıcılar, sömestr boyunca Kuzguncuk İskelesi, Kalyon Kültür ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde yaşamla bağlantılı eğlenceli ve eğitici proje aracılığıyla fikirlerini deneyerek ve test ederek yaratıcılıklarını keşfedecekler. Atölyeler 25 Ocak 2022 tarihinde başlayacak, 4 Şubat 2022’ye kadar devam edecek.