enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Sütçü İmam, Vefatının Yıl Dönümünde Kabri Başında Dualarla Anıldı

Sütçü İmam, Vefatının Yıl Dönümünde Kabri Başında Dualarla Anıldı

Maraş’ta başlayan ve tüm Anadolu’ya sirayet eden Milli Mücadele’nin fitilini ateşleyen Sütçü İmam, vefatının 101. yıl dönümünde kabri başında dualarla yâd edildi.
​​​​​​​
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından organize edilen anma programında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra; Vali Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kurum müdürleri ve vatandaşlar da yer aldı. Programda; Milli Mücadele kahramanları, şehitler, ahirete irtihal eden gaziler ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlar Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla anıldı.

Tüm Kahramanlarımızı Rahmetle Yâd EdiyoruzAnma programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu kadim topraklar için ecdadımız çok büyük bedeller ödedi. Tarihin kırılma noktalarında kim var denildiğinde; Ulubatlı Hasan, Seyit Çavuş, Sütçü İmam, Abdulkadir Kurt ve Ömer Halisdemir gibi binlerce kahramanımız ben varım diyordu. İşte bu ruh, azim ve gayret bizim bugünlere gelmemize vesile oldu. Bu ruh; Azerbaycan’da, Balkanlar’da, bugün dünyanın gördüğü en büyük zulüm olan Filistin’de kendisini gösteriyor. Bu vesileyle, Milli Mücadele kahramanımız Sütçü İmam’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.