enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

EXPO 2023 Kitap Fuarı’na katılan Rabia Birsen Göğercin, depremzedelere umut aşıladı

EXPO 2023 Kitap Fuarı’na katılan Rabia Birsen Göğercin, depremzedelere umut aşıladı

Söyleşi, imza günleri ve etkinliklerle hız kesmeden devam eden EXPO 2023 Kitap Fuarı’nın bu kez konuğu, Kim Milyoner Olmak İster’in şampiyon yarışmacısı Rabia Birsen Göğercin oldu. Göğercin, “Deprem felaketiyle bizleri üzen Kahramanmaraş’ımızın bu kadar hızlı toparlanabildiğini ve insanların psikolojik olarak bu kadar güçlü olduğunu görmek mutlu etti” dedi.

Onikişubat Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı Uluslararası EXPO 2023 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kitap Fuarı, imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle devam ediyor.
12 Kasım’a kadar, 09.00’dan akşam 21.00 saatleri arasında açık olan EXPO 2023 Kitap Fuarı, her gün her yaş grubundan binlerce kitapseveri ağırlıyor.Yazar ve yayıncıları kitapseverlerle bir araya getiren fuara gelen kitapseverler, sevdikleri yazarları görebilme ve sohbet etme fırsatı buluyor.Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günleri de büyük ilgi görüyor.Bu kapsamda Kitap Fuarı’nın konuğu içten, samimi, güler yüzlü tavırlarıyla hayran bırakan, konuşmasıyla hem duygulandıran hem de umutlandıran Kim Milyoner Olmak İster’in şampiyon yarışmacısı Rabia Birsen Göğercin oldu.

Yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu kolunu kaybeden Rabia Birsen Göğercin, yaşadığı zorlukları ve üstesinden gelme sürecini anlatarak adeta depremzedelere umut aşıladı.

“Kahramanmaraş halkının bu kadar güçlü olduğunu görmek mutlu etti”Söyleşide kitapseverlere seslenen Rabia Birsen Göğercin, Kahramanmaraş’ta Kitap Fuarı’na katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.Göğercin, “Öncelikle Onikişubat Belediyesi’ne davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Buraya gelip EXPO 2023’ün ne kadar muhteşem bir proje olduğunu gördüm. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne özel düzenlenen bu Kitap Fuarı gerçekten çok bilgilendirici, destekleyici bir fuar. Hem gelen sorular olsun hem de Kahramanmaraş gibi geçtiğimiz dönemde acı bir kayıp yaşamış şehrimizin bu kadar hızlı toparlanabildiğini ve insanların psikolojik olarak bu kadar güçlü olduğunu görmek mutlu etti. Onlara destek olmak için geldim bir anlamda ben buraya. Umarım amacıma ulaşabilmişimdir. Bu kadar samimi, içten ve güçlü olan Kahramanmaraş halkına ve davetten dolayı belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

“Bir gün iki kolum, iki bacağım olmasa bile ben eksik değilim”Hayata karşı hep pozitif bakmanın gerekliliğini vurgulayan Rabia Birsen Göğercin, müstakil bir evde doğup orada büyüdüğünü ve geleceğe yönelik hayaller kurduğundan bahsetti. Rabia Birsen Göğercin verdiği röportaj sırasında, “Bence kimse kendini eksik görmemeli, bir süre sonra ne olacağımız belli değil. Bir gün iki kolum, iki bacağım olmasa bile ben eksik değilim. Çünkü şöyle bir şey var. Sizi siz yapan bacaklarınız mı? Değil. Sizin fikirleriniz, davranışlarınız, sizi zihniniz siz yapıyor. Aklınız yerinde olduğu sürece, üretebildiğiniz sürece, düşünebildiğiniz sürece sizi siz yapan değerler her zaman devam ediyor. Dediğim gibi bir gün iki bacağım ve iki kolum olmayabilir. Ama bu beni ben yapan hiçbir değeri değiştirmez.” şeklinde konuştu.

“Rabia kızımız farkındalık yaratılmayan konuları bizlere anımsattı”Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de söyleşisinden dolayı Rabia Birsen Göğercin’e teşekkür ederek, etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Mahçiçek, “‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ diyerek başlamıştık. Bu sayfaları açarken, sayfalara değer katacak yazarlarımızı ve düşünce insanlarımızı ağırlıyoruz. Her gün farklı bir alanda yazarımızı kitapsever kardeşlerimizle buluşturuyor ve ortak bilgi ve tecrübe aktarımı yapıyoruz. Bugün de tertemiz bir kızımızı EXPO 2023 Kitap Fuarı’mızda ağırladık. İçten, samimi, güler yüzlü tavırlarıyla hayran bırakan, konuşmasıyla bizleri hem duygulandıran hem de umutlandıran Kim Milyoner Olmak İster’in şampiyon yarışmacısı Rabia Birsen Göğercin’i, EXPO 2023 Kitap Fuarı’mızda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Özellikle Rabia hanımın kendisi de söyledi, ben ampute bir kadınım dedi. Toplum içerisinde çok fazla farkındalık olması gerekirken, farkındalık yaratılmayan konuları bizlere anımsattı. Kendisini dinlediğimiz için çok memnun olduk, diğer vatandaşlarımızda memnun oldular çok fazla soru sordular. EXPO 2023 Kitap Fuarı’nı güzel programlar ve aktivitelerle devam ediyoruz. Kahramanmaraşlı kardeşlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Söyleşinin ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, günün anısına Rabia Birsen Göğercin’e EXPO 2023 sembol çiçeği sümbül takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.